Instrumenten

ICCN heeft verschillende instrumenten ontwikkeld om je persoonlijke kwaliteiten met betrekking tot samenwerking en conflicthantering met andere culturen en partijen te meten, de FORCE-IT62 en de ICMS.

De instrumenten zijn inzetbaar voor persoonlijke coaching & training. Ze zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels en Frans.

Om de FORCE-IT62 of de ICMS in te vullen heb je een password nodig, dat je van ICCN krijgt. Als je er nog geen hebt, neem dan contact met ICCN op.

FORCE-IT62

De FORCE-IT62 is een instrument om je persoonlijke basiscompetenties voor effectieve samenwerking met andere culturen en partijen te meten. FORCE-IT62 is een combinatie van de MPV (Jan Pieter van Oudenhoven en Karen van der Zee, Stichting Bevordering Intercultureel Contact) en de Multi-party Competence vragenlijst (Richard DeRidder, ICCN).

Voor je de FORCEIT62 invult, het volgende

  • De vragenlijst geeft je inzicht in je persoonlijke competenties m.b.t. samenwerking met mensen van andere culturen en organisaties
  • ICCN garandeert, dat je persoonlijke informatie en resultaten 100% vertrouwelijk zijn; ze worden uitsluitend gegeven aan jou en aan de trainer die de leermodule begeleidt waaraan je gaat deelnemen
  • Vul de vragen NIET in vanuit een gewenst perspectief [Wat zou ik willen zijn?], maar vanuit een ervaringsperspectief [Hoe ben ik tot nu toe?]
  • Denk NIET lang na over elke vraag, geef je eerste spontane antwoord
  • Je hebt ongeveer 15 minuten nodig om de FORCE-IT62 in te vullen
  • Als je klaar bent, krijg je binnen enkele minuten je resultaten
  • Print ze en neem ze mee naar de training

Kies de vragenlijst waarvoor je het password gekregen hebt

ICMS

Iedereen heeft wel eens met conflicten te maken. Het gaat om situaties waarin anderen dingen doen die voor jou vervelend en onaanvaardbaar zijn.

ICCN heeft de Interculturele Conflict Management Schaal (ICMS) speciaal ontwikkeld voor mensen die geconfronteerd kunnen worden met lastige situaties met mensen van andere culturen of organisaties.

Doel van de ICMS is inzicht te krijgen in je eigen kenmerkende stijl om met conflicten in complexe situaties om te gaan.

De ICMS is gebaseerd op onderzoek onder verschillende leidinggevenden en managers die regelmatig contact hebben met andere organisaties en culturen.

Kies de vragenlijst waarvoor je het password gekregen hebt: